Районен съд – Лом  осъди български гражданин – работник в

...
Районен съд – Лом  осъди български гражданин – работник в
Коментари Харесай

Правосъдие! Вкарват в затвора мъж от Монтанско, нарушил карантината си по време на пандемията

Районен съд – Лом  осъди български жител – служащ в Англия, на 6 месеца затвор и 10 000 лв. санкция поради нарушени от него ограничения срещу разпространяването на вируса COVID-19 по време на изключителната епидемиологична конюнктура през 2020-21 година
Според документите по делото, на 9 януари 2021 година подсъдимият И.В. Г. дошъл в България от Обединено кралство Англия и Северна Ирландия и Столичната Регионална здравна ревизия му наложила десетдневна карантина, защото по това време в България работили ограничения, въведени  с решение на Министерския съвет и заповед на министъра на опазването на здравето за попречване на разпространяването на COVID-19. И. В. Г.  декларирал, че ще обитава по време на периода на карантината в дома си в град Вълчедръм, област Монтана.
При инспекция, осъществена от органите на Министерство на вътрешните работи на 17 януари 2021 година, обаче било открито, че И. В. Г. е нарушил ограниченията и обитавал на публично място в град София. По случая било формирано досъдебно произвеждане и И. В. Г. бил изправен на съд.
След като се срещна с документите по делото, и изслуша представителя на обвиняването, свидетелските показания и отбраната на подсъдимия, съдът наказа И. В. Г.  – 47 годишен, с главно обучение, осъждан, служащ във плантация в Англия, на 1 година „ Лишаване от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим и 10 000 лв. санкция в интерес на страната.
Присъдата предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Окръжен съд Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР